vineri, 2 octombrie 2009

Ceara de albine

For english click here:

Ceara de albine este unul din materialele despre care se stie si s-a povestit inca din antichitate, deoarece a fost folosita in medicina, conservare, scriere, cosmetica, alimentatie. Dar putini stiu ca de fapt este o secretie a albinelor lucratoare, care apoi refolosita, poate prinde particule de polen sau alte impuritati din stup, schimbandu-si astfel culoarea. Daca la origine este alba, odata cu tecerea timpului poate capata nuante galben-inchis, rosiatica, verzuie, maronie sau chiar neagra. Aici insa au un cuvant de spus si plantele din care albinele isi culeg polenul...

Ca si miros, ceara naturala de albine este usor dulceaga, placuta ca aroma, este mata si doar dupa tratamente speciale de albire poate deveni translucida, acestea insa stirbind din valoarea ei si adaugand o componenta chimica in procesul de prelucrare.

O multitudine de produse pe baza de ceara de albine, in special cosmeticele pentru piele si par, ajuta la regenerare, insanatosire, amelioreaza o serie de simptome specifice, hranesc si protejeaza.

In procesul de producere a lumanarilor, ceara de albine este esentiala pentru un produs final de o calitate deosebita. Prelucrarea cerii de albine depinde de fiecare produs in parte. Ea se topeste la aproximativ 80 de grade C, dar este moale si flexibila si la temperaturi mai scazute. EcoDecoLight si-a propus o serie de retete, pe baza de mixtura a celor doua tipuri de ceara, de palmier si de albine, astfel incat alaturi de alte componente naturale, sa rezulte o lumanare ecologica, cu ardere curata si care sa dea lumina corespunzatoare

Desi piata in acest domeniu poate fi bogat reprezentata, cititi cu atentie etichetele produselor comerciale; s-ar putea sa aveti o surpriza. Compozitia chimica nu numai ca este inexistenta pentru multe dintre lumanari (asa puteti fii siguri ca sunt folosite numai ingrediente chimice, ieftine si toxice in acelasi timp), dar elementul cel mai frecvent in ultimul timp este constituit din folosirea cu grad de mare noutate a uleiurilor esentiale, 100% naturale. Nu numai ca lumanarea are un singur element cu adevarat natural, dar daca veti observa cu atentie, in timp aroma dispare (uleiurile esentiale sunt volatile) iar mirosul uramas poate fi chiar neplacut, ca sa nu mai vorbim de chimicalele emanate prin arderea ei.

In retetele pe care EcoDecoLight le foloseste, dupa teste de cateva saptamani bune, folosirea celor doua tipuri de ceara asigura o buna raspandire a aromei in masa lumanarii, alaturi de o fixare a uleiurilor esentiale pentru o perioada mai indelulgata de timp. Este normal ca in conditii de temperatura foarte ridicata, saptamani la rand, aroma sa paleasca. Insa este vorba doar de uleiuri. Cand acestea isi mai estompeaza parfumul, fara a disparea complet, tot va ramane dulcele miros de ceara curata de stupina alaturi de aroma discreta si eleganta a cerii de palmier, in contrast puternic cu mirosul strident al lumanarilor de parafina.

Pentru cei care au cunostinte in ce priveste apiterapia si aromaterapia, ceea ce am spus pana acum nu este o noutate si imi vor da dreptate, iar in masura in care vom avea noi informatii si teste speciale de laborator, va vom face cunoscute aceste lucruri. Alaturi de d-voastra putem sa ne asiguram de calitatea produselor noastre, iar prin gradul de informare pe care ne dorim sa il producem, vom avea si noi, mereu, o calitate de exceptie a produsului finit.

Toate cele bune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu