miercuri, 7 octombrie 2009

Ulei esential de pin

For english click here:

Pinul (Pini aetheroleum) este unul din cele mai impozante dintre conifere, cu o statura si un foliaj deosebit. Nu degeaba in picturile asiatice ocupa un loc important, determinand stiluri specifice si desene extraordinare.


Uleiul esential se obtine prin antrenarea cu vapori de apa a frunzelor de pin (Pinus silvestris, Fam. Pinaceae) si este un antiseptic puternic pentru caile respiratorii, util ca si adjuvant in guturai, gripa, rinofaringita, sinuzita, bronsita, traheita, tuse acuta uscata sau umeda, pneumonie, astm bronsic, tuberculoza etc.

Intern sau extern are o sumedenie de efecte terapeutice, de la afectiuni urinare si hepatice la activarea circulatiei pentru zona unde este aplicat, adjuvant in boli reumatismale, artrite, periartrite, guta, scleroza in placi, circulatie periferica deficitara (maini si picioare reci), entorse si intinderi de ligamente sau alergii.

Trebuie tinut cont ca este un bun stimulent al sistemului nervos, fiind indicat in astenie si in epuizarea nervoasa.

Uleiul esential de pin este bun pentru revigorare si alungarea stresului la care suntem supusi zilnic, reimprospateaza mirosul incaperilor si schimba tonusul mental intr-o stare pozitiva.

Ca si contraindicatie, este de mentionat ca intern nu se va administra sub nici o forma copiilor sub 3 ani.

NOTA: varf.

Datele prezentate sunt cu titlu informativ. Noi ne referim strict la actiunea terapeutica pe care uleiul esential o are in aromaterapie, altfel de intrebuintari necesitand o consultatie medicala de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu