vineri, 20 noiembrie 2009

Ulei esential de brad

Uleiul esential de brad este extras din specia Abies alba, din cetinile de brad rezultate in urma curatarii trunciului in procesul de exploatare forestiera, iar pentru uz extern, prin procesul de zdrobire a acestei materii prime se poate obtine un distilat apos. Parfumul uleiului esential de brad este proaspat si lemnos, placut si revigorant.

Dintre efectele terapeutice ale uleiului volatil de brad se pot enumera: efecte benefice asupra cailor respiratorii (antiseptic, calmant, expectorant, stimulent al secretiilor mucoaselor, fluidificarea secretiilor bronhice), revigorant, stimulent general dar si cu actiune usor sedativa, antinevralgic, tonic al sistemului nervos. Are actiune benefica si ajuta in cazurile de respiratie scurta, sacadata specifica suferinzilor de astm. Este cel mai utilizat ulei esential in picaturile pentru nas folosite in caz de raceala, gripa, sinuzita sau alte afectiuni similare ale aparatului respirator.

Pe plan afectiv, uleiul esential de brad indeparteaza starea de oboseala generala si durerile musculare produse de stress si incordare, poate avea efect de 'revigorare' a unui spirit obosit, deprimat.

Cu toate acestea, uleiul esential de brad are si contraindicatii pentru suferinzii de astm bronsic si tuse convulsiva si trebuie utilizat extern cu multa precautie (poate provoca iritatii ale ochilor, pielii si mucoaselor sau poate provoca bronhospasme daca vine in contact direct cu mucoasa).

NOTA: mijloc

Datele prezentate sunt cu titlu informativ. Noi ne referim strict la actiunea terapeutica pe care uleiul esential o are in aromaterapie, altfel de intrebuintari necesitand o consultatie medicala de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu