joi, 23 decembrie 2010

Clasificari ale uleiurilor esentiale

Ne-am dat seama ca inca ne cautam o parte din informatie in muuulte locuri. si asta fiind vorba de cate o singura aroma, cu mult mai mult timp pierdem in incercarea alaturarii a 2 sau mai multe arome. Este adevarat ca inceputul pentru noi a fost pierdere de materiale dar si castig de experienta: am aflat ca portocalele sau lamaia, simple, nu se simt pregnant daca sunt folosite in compozitia lumanarilor naturale, in timp ce o combinatie de 3 citrice le ajuta mult sa se puna in valoare (sunt arome de varf), alaturarea unor arome grele, neplacute, in anumite retete, poate aduce un parfum nou, deosebit, oriental (moscul afrodisiac dat de combinatia de ylang ylang, patchouli, ienupar, bergamot), aromele mentolate se combina placut daca se amesteca intre ele sau  sunt alaturate cu citrice, citricele si floralele se intrepatrund foarte placut, ajungand la o alta categorie de arome etc.

Toate informatiile sunt trecute in fiecare articol aparut separat pentru cate un ulei esential. Insa de multe ori chiar si pentru d-voastra o prezentare si categorisire schematica poate fi de un mai mare ajutor. Astfel, vom incepe clasificari generale, simple, ajungand de la diversitatea categorisirii pana la afectiunile pe care le trateaza/amelioreaza sau efectele specifice cautate.

Pentru orice adaugire, completare sau obiectie va asteptam cu sugestii sau impresii, caci un sfat sau o pereche de ochi in plus (mai ales cand e vorba de persoane care sunt informate si dornice de schimb de experienta) pentru noi sunt aur si astfel vom castiga impreuna. Maine vom vorbi despre notele de parfum pe care le prezinta uleiurile esentiale in utilizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu