miercuri, 29 decembrie 2010

Uleiuri esentiale camforoase - medicinale (mentolate)

In functie de categoria aromatica (parfum asemanator si cu proprietati terapeutice similare), uleiurile esentiale se impart in 8 categorii: camforoase (medicinale), citrice, condimentate (picante), florale, ierboase, de pamant, lemnoase, rasinoase.

Astazi tratam putin mai detaliat prima categorie, uleiurile esentiale camforoase (mie imi place mai mult notiunea de "mentolate", mult mai accesibila si mai la indemana). Acestea sunt:
Plantele care dau aceste uleiuri se remarca prin continutul crescut de mentol, un miros camforos specific, puternic si cu aspect medicinal: sunt bune antibacteriene, purificatoare, dezinfectante, tonice, expectorante

Sunt excelente ca remedii profilactice impotriva racelii, tusei, afectiunilor respiratorii in general, se recomanda folosirea lor in perioada de convalescenta dar si ca uz zilnic, general, pentru mentinerea unui aer de respirat curat si sanatos, pentru evitarea contactarii de boli respiratorii, pentru intretinerea pielii si a mainilor curate. Se pot mixa placut in amestecuri intre ele, dar si cu citrice, note de pamant sau arome lemnoase, carora le confera o aroma masculina, parfumata, inconfundabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu